Mit tehetek, ha valóban biztonságos töltőt szeretnék vásárolni? Szólj hozzá

Ha mobiltelefonhoz, vagy más eszközhöz keresel töltőt, de mindenekelőtt szem előtt tartod a biztonságot, innen megtudhatsz mindent a tájékozódásod érdekében.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriuma rendszeresen vizsgálja az elektronikus eszközöket a veszélyes termékek kiszűrése, a balesetek megelőzése érdekében.
Az ellenőrzések a műszaki áruházban, szaküzletben kapható árucikkek közül folyamatosan szűrik a kockázatot hordozókat.

Ha veszélyes termékeket talál, a fogyasztóvédelem igyekszik minél hamarabb kivonni a veszélyes termékeket a boltok kínálatából és a súlyos kockázatot hordozó árucikkeket a vásárlóktól is visszahívják.
Ilyen esetekben a súlyos kockázatú árucikkeket a kereskedőknek is kell vissza hívniuk a vásárlóktól.

A veszélyes termékek uniós riasztási rendszerébe tavaly a harmadik legtöbb, 10 százaléknyi bejelentés elektromos eszközök és kiegészítőik kapcsán érkezett be. Ritkaságszámba megy Európában, hogy egy tagállami minisztérium saját akkreditált műszaki laborral rendelkezzen. Részben ennek köszönhető, hogy a magyar fogyasztóvédelem munkatársai számos rázós fényfüzért, lámpát, hajszárítót csípnek el, gyakran már a vámhatáron – írja az index.hu az ITM közleményére hivatkozva.

Az ITM tanácsa szerint:

Érdemes tehát nagyon körültekintően válogatni, önmagában a vásárlás helyszíne sem garantálja, hogy a töltő biztonságosan használható. Lehetőség szerint ismert, neves gyártótól származó, akár a töltendő eszközzel azonos márkájú terméket válasszunk.

Az ellenőrzött és biztonságosnak, vagy veszélyesnek talált eszközökről a Fogyasztóvédelmi Portálon tájékozódhatsz.

Ha pedig megbízható töltőt keresel telefonodhoz, termékeink között biztosan megtalálod a számodra megfelelőt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.